Ropogós kakaós csiga
Ropogós kakaós csiga
  • timer35 perc
  • moodKözepes
  • person20 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 1 darab
  • cukor - 2 evőkanál
  • tej - 1 dl
  • liszt - 50 dekagramm
  • só - 1 teáskanál
  • kakaópor - 5 dekagramm
  • instant élesztő - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóiból közepesen kemény kelt tésztát gyúrunk, majd kb. 1-1, 5 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát 3 részre vágjuk. Hosszú, keskeny téglalap alakúra, vékonyra nyújtjuk a tésztát.
  3. Kettévágjuk, hogy keskenyebb és egyben hosszabb legyen. Megkenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk először kakaóporral, majd cukorral, mindhárommal egyenletesen.
  4. Rátesszük a másik tészta lapot.
  5. Megkenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk kakaóval, majd cukorral.
  6. Felsodorjuk.
  7. A rudat kb. 1 cm szélesen feldaraboljuk, így vastagabb hengert kapunk. Sütőpapíros, vagy teflon tepsibe tesszük, és még fél órát kelni hagyjuk. A csigákat 175 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük, majd kivesszük, olvasztott margarinnal ismét átkenjük, majd még 5 percre visszatesszük.