A kacsamellek bőrös felét vagdossuk be és jól dörzsöljük be a Knorr Fokhagymás Villámpáccal (Ha időnk engedi hagyjuk így állni egy kis ideig, hogy még ropogósabb legyen a bőre.)
Egy serpenyőben kevés olajon kezdjük el pirítani a kacsamelleket a bőrös felükön. Sózzuk, borsozzuk a másik felét. Ha szép piros a bőrös fele, akkor fordítsuk meg és a másik felét is pirítsuk meg 1-2 perc alatt. Most a bőrös felét is szórjuk meg frissen őrölt borssal. Ezután tegyük be 200 fokos sütőbe és mérettől függően süssük 6-10 percig még. Ha kész, vegyük ki és pihentessük pár percig őket.
Ezalatt mossuk meg, magozzuk ki és felezzük a szilvákat.
A serpenyőben a visszamaradt zsiradékot öntsük le. A forró serpenyőbe öntsünk egy pici vizet és oldjuk föl a benne maradt pörzsanyagot. Majd szórjuk rá a Knorr-tasak tartalmát és öntsünk hozzá még 3 dl vizet. Jól keverjük el, hozzuk forrásba és állandó keverés mellett kis lángon forraljuk.
Kb. 3 perc után tegyük bele a mézet és a felezett szilvákat. Forraljuk további 3 percet. (Ha szilva befőttet használunk, akkor a fél vízmennyiséget kicserélhetjük a befőtt levére, de ekkor ne tegyünk bele még külön mézet is.)
Ha kész, a pihentetett kacsamelleket izomrostokra merőlegesen szeleteljük föl. Tálaljuk a csípős szilvaszósszal, a vékony csíkokra vágott újhagymával és főtt rizzsel.