Ropogós édeskömény saláta baconnel
Ropogós édeskömény saláta baconnel
  • timer15 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • friss kapor - 1 csokor
  • olíva olaj - 4 evőkanál
  • édeskömény - 3 darab
  • bazsalikom - 1 csokor
  • Knorr Olaszos Salátaöntet por - 1 csomag
  • füstölt bacon szelet - 4 darab
  • zsemle - 1 darab

Elkészítés:

  1. A bacont pirítsuk meg egy száraz serpenyőben. Süssük ki belőle a zsírt jól. Majd szárítsuk le papírtörlőn és hagyjuk hűlni, hogy jó ropogós legyen.
  2. Az édesköményről vágjuk le a zöld részt. A másik oldalán egy kis kés segítségével szedjük le a kemény végét. Majd szeleteljük fel vékony szeletekre, és pácoljuk egy csipet sóval, cukorral és egy kis olívaolajjal. Tegyük félre egy pár percre (ettől az édeskömény törékenyebb lesz).
  3. Adjuk hozzá a fiatal bazsalikom leveleket. A Knorr saláta öntetet keverjük össze 3 kanál olívaolajjal és pár csepp vízzel, ill. mézzel. Öntsük a salátára. A salátát a ropogós szalonnával és a péksüteménnyel tálaljuk.