Ropogós édeskömény saláta baconnel a Saláták kategóriában
Elkészítés
1. lépés
A bacont pirítsuk meg egy száraz serpenyőben. Süssük ki belőle a zsírt jól. Majd szárítsuk le papírtörlőn és hagyjuk hűlni, hogy jó ropogós legyen.
2. lépés
Az édesköményről vágjuk le a zöld részt. A másik oldalán egy kis kés segítségével szedjük le a kemény végét. Majd szeleteljük fel vékony szeletekre, és pácoljuk egy csipet sóval, cukorral és egy kis olívaolajjal. Tegyük félre egy pár percre (ettől az édeskömény törékenyebb lesz).
3. lépés
Adjuk hozzá a fiatal bazsalikom leveleket. A Knorr saláta öntetet keverjük össze 3 kanál olívaolajjal és pár csepp vízzel, ill. mézzel. Öntsük a salátára. A salátát a ropogós szalonnával és a péksüteménnyel tálaljuk.