Ropogós cukkini rudacskák hasábburgonyával, fokhagymás mártogatóssal
Ropogós cukkini rudacskák hasábburgonyával, fokhagymás mártogatóssal
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • natúr joghurt - 2 evőkanál
  • napraforgó olaj - 3 dl
  • cukkini - 30 dekagramm
  • só - csipetnyi
  • Globus Majonéz - 3 evőkanál
  • gyorsfagyasztott hasábburgonya - 1 kilogramm

Elkészítés:

  1. Keverjük el a mártogatós alapot ( a tasak vékonyabb része) 2 evőkanál joghurttal és 3-4 púpozott evőkanál majonézzel, majd fóliával lefedve tegyük a hűtőbe, amíg elkészítjük a zöldségfalatokat.
  2. A cukkinit vágjuk ujjnyi csíkokra, majd ízesítsük csipet sóval.
  3. A cukkinit vizes kézzel nedvesítsük meg (ez segíteni fogja a bunda tapadását), majd egyesével forgassuk meg a bunda alapban (a tasak szélesebb része) és nyomkodjuk rá jól a keveréket.
  4. Süssük készre a cukkinit forró olajban, közepesen erős lángon kb. 3-4 perc alatt. Utána ebben az olajban a burgonyát is megsüthetjük.
  5. Tálaláskor hasábburgonyával kínáljuk és külön edényben kínáljuk hozzá a mártogatóst.