Ropogós bárány gyros-tál
Ropogós bárány gyros-tál
  • timer8 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • natúr joghurt - 1 darab
  • koktélparadicsom - 16 darab
  • madársaláta - 100 gramm
  • kígyóuborka - 1 darab
  • Knorr Gyros alap Fokhagymás öntettel - 1 csomag
  • lepénykenyér - 4 darab
  • báránylapocka - 1 darab

Elkészítés:

  1. A gyros-alap nagyobbik felében található fűszerkeveréket keverjük el 1 dl olíva olajban és jól dörzsöljük be vele a báránylapockát. Tegyük egy tepsibe, öntsünk alá egy kis vizet és fedjük be szórósan alufóliával.
  2. Tegyük 100 C-ra előmelegített sütőbe egész éjszakára, vagy ha nappal készítjük, akkor 8-9 órára.
  3. Közben reszeljük le a meghámozott és kimagozott uborkát, sózzuk be és tegyük egy szitára, hogy csöpögjön ki a leve. 15-20 perc múlva jól csavarjuk ki, és egy keverőtálban keverjük össze a joghurttal és a gyros-tasak kisebbik felében található fűszerkeverékkel. Tegyük hűtőbe felhasználásig.
  4. Ha kész a lapocka, akkor vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni. Majd szedjük le a csontokról a vajpuhára sült húst. Szeljük vékonyabb csíkokra, tegyük egy tepsire és kb. 200 C-on pirítsuk meg a sütőben jó ropogósra.
  5. A lepénykenyereket melegítsük fel és tegyük a tányérokra. Tegyük rá a megmosott salátát, a paradicsomot, a húst és az uborkás öntetet. De tálalhatunk mellé sült krumplit, vagy rizst is.