Ropogós bárány gyros-tál a Főételek kategóriában
A gyros-alap nagyobbik felében található fűszerkeveréket keverjük el 1 dl olíva olajban és jól dörzsöljük be vele a báránylapockát. Tegyük egy tepsibe, öntsünk alá egy kis vizet és fedjük be szórósan alufóliával.
Tegyük 100 C-ra előmelegített sütőbe egész éjszakára, vagy ha nappal készítjük, akkor 8-9 órára.
Közben reszeljük le a meghámozott és kimagozott uborkát, sózzuk be és tegyük egy szitára, hogy csöpögjön ki a leve. 15-20 perc múlva jól csavarjuk ki, és egy keverőtálban keverjük össze a joghurttal és a gyros-tasak kisebbik felében található fűszerkeverékkel. Tegyük hűtőbe felhasználásig.
Ha kész a lapocka, akkor vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni. Majd szedjük le a csontokról a vajpuhára sült húst. Szeljük vékonyabb csíkokra, tegyük egy tepsire és kb. 200 C-on pirítsuk meg a sütőben jó ropogósra.
A lepénykenyereket melegítsük fel és tegyük a tányérokra. Tegyük rá a megmosott salátát, a paradicsomot, a húst és az uborkás öntetet. De tálalhatunk mellé sült krumplit, vagy rizst is.