Feltöltve:

Római pajzs csokoládéval

timer 40
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Ráma6 dekagramm
tojás7 darab
cukor20 dekagramm
liszt15 dekagramm
keményítő8 dekagramm
sütőpor2 kávéskanál

Töltelékhez

csokoládé10 dekagramm
túró50 dekagramm
cukor10 dekagramm
darált mogyoró25 dekagramm
tejszín400 milliliter
tejszínhab-keményítő2 csomag

Díszítés

csokoládé5 dekagramm
porcukor1 darab
tejszín200 púpos kávéskanál
mogyoró2 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A sütőt 200 fokra melegítjük. A tojásokat felverjük a cukorral és 5 kanál forró vízzel. A lisztet összevegyítjük a keményítővel és sütőporral, majd a Ramával együtt beledolgozzuk a tojáskrémbe. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsiben kb. 20-25 percig sütjük. A tésztát kiborítjuk, a papírt leválasztjuk. A tésztát két lapba vágjuk. Az alsó lapot megkenjük olvasztott csokoládéval. A túrót összekavarjuk a cukorral és mogyoróval. A tejszínt felverjük a habkeményítővel, és beledolgozzuk a túrókrémbe. A csokoládés lapot beborítjuk a túrókrémmel, elsimítjuk. Rátesszük a felső lapot. Legalább 60 percre a hűtőbe tesszük. A süteményt 12 darabra vágjuk, és meghintjük porcukorral. Olvasztott csokoládéból csíkokat csorgatunk rá. A tejszínből habot verünk, kidíszítjük a süteményt, végül megszórjuk vágott mogyoróval.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem