Ráma | 6 dekagramm |
---|---|
tojás | 7 darab |
cukor | 20 dekagramm |
liszt | 15 dekagramm |
keményítő | 8 dekagramm |
sütőpor | 2 kávéskanál |
csokoládé | 10 dekagramm |
---|---|
túró | 50 dekagramm |
cukor | 10 dekagramm |
darált mogyoró | 25 dekagramm |
tejszín | 400 milliliter |
tejszínhab-keményítő | 2 csomag |
csokoládé | 5 dekagramm |
---|---|
porcukor | 1 darab |
tejszín | 200 púpos kávéskanál |
mogyoró | 2 evőkanál |
Római pajzs csokoládéval a Desszertek kategóriában
A sütőt 200 fokra melegítjük. A tojásokat felverjük a cukorral és 5 kanál forró vízzel. A lisztet összevegyítjük a keményítővel és sütőporral, majd a Ramával együtt beledolgozzuk a tojáskrémbe. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsiben kb. 20-25 percig sütjük. A tésztát kiborítjuk, a papírt leválasztjuk. A tésztát két lapba vágjuk. Az alsó lapot megkenjük olvasztott csokoládéval. A túrót összekavarjuk a cukorral és mogyoróval. A tejszínt felverjük a habkeményítővel, és beledolgozzuk a túrókrémbe. A csokoládés lapot beborítjuk a túrókrémmel, elsimítjuk. Rátesszük a felső lapot. Legalább 60 percre a hűtőbe tesszük. A süteményt 12 darabra vágjuk, és meghintjük porcukorral. Olvasztott csokoládéból csíkokat csorgatunk rá. A tejszínből habot verünk, kidíszítjük a süteményt, végül megszórjuk vágott mogyoróval.