Feltöltve:

Római zsályás borjú

timer 30
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt100 gramm
Knorr Házias Marhahús Levesalap0.5 darab
olaj a sütéshez1 evőkanál
fehér bor100 gramm
aprított petrezselyemzöld50 gramm
Rama sütőmargarin300 gramm
borjúborda500 gramm
friss zsálya100 gramm
pármai sonka100 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Vágjuk fel a bordát vékony szeletekre és klopfoljuk ki. Mindegyik szeletre tegyünk friss zsályalevelet és az egészet jól takarjuk be sonkaszeletekkel, vékony szelteket formázva (megkönnyítheted, ha összetűzöd fogpiszkálóval)

  2. 2. lépés

    Szórjuk be a szeleteket liszttel, egy serpenyőben süssük meg forró olajon mind a két oldalukon és tegyük félre.

  3. 3. lépés

    Öntsük a serpenyőbe bort - hadd párologjon el csaknem teljesen.

  4. 4. lépés

    Oldjuk fel a Knorr Házias Marhahús levesalap felét fél l forró vízben és öntsük a serpenyőbe. Főzzük a mártást, míg elkezd besűrűsödni. Ezután adjuk hozzá a margarint és az egészet energikusan keverjük át.

  5. 5. lépés

    Ízesítsük borssal és citromlével. Tegyük bele a megsült húst és mindent alaposan keverjünk át. A szeleteket aprított zöldpetrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek