Feltöltve:

Rokokókrémes torta

timer 180
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A piskótához

tojás8 darab
kristálycukor16 dekagramm
liszt16 dekagramm
kakaópor4 dekagramm
sütőpor0.5 csomag

A párizsi krémhez

kristálycukor35 dekagramm
Ráma35 dekagramm
kakaópor14 dekagramm
tejszín2.4 dl

A Ramás krémhez

Ráma40 dekagramm
kristálycukor40 dekagramm
víz1.4 dl

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgát a cukor 1/3 részével kihabosítjuk. A tojásfehérjéből és a 2/3 rész cukorból kemény habot készítünk. A tojásfehérjehabot és a szitált kakaóporral elkevert sütőporos lisztet fakanállal óvatosan belekeverjük a tojássárgába, vigyázva, hogy a fehérjehab ne essen össze. A masszát sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben sütjük 160-175° C- on.

  2. 2. lépés

    A párizsi krémhez a tejszínt a cukorral felfőzzük, majd hozzáadjuk a kakaóport és a Rama negyedét. Ha kihűlt, kihabosítjuk a maradék Ramával.

  3. 3. lépés

    A Ramás krémhez a cukorból és a vízből cukorszörpöt főzünk, erős szálpróbáig. Ha a cukorszörp kihűlt, akkor a már habosodó Ramához csurgatjuk.

  4. 4. lépés

    A két krémet összekeverjük. Félbevágjuk a kihűlt piskótát és betöltjük a tortát.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 310"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 240"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 180"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem