Feltöltve:

Rókagomba krémleves marhahússal és brandyvel

timer 90
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

fekete bors4 darab
tejföl100 milliliter
sárgarépa1 darab
vöröshagyma1 darab
majoránna1 csipetnyi
olaj2 evőkanál
szegfűbors2 darab
babérlevél2 darab
fokhagymagerezd2 darab
fehérrépa1 darab
zeller1 darab
marhahús400 gramm
balzsamecet1 evőkanál
Knorr Rókagomba krémleves1 csomag
brandy2 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Vágjuk fel a húst és a zöldségeket kockára, majd egy edényben egy kis olajon pirítsuk át.

  2. 2. lépés

    Öntsük le az egészet kb. 1,2 l hideg vízzel és forraljuk fel. Szedjük le a keletkezett habot és adjuk hozzá a fűszereket. Addig főzzük, míg a hús teljesen megpuhul.

  3. 3. lépés

    A kész leveshez adjunk egy vagy két Knorr Rókagomba krémlevest (a leves mennyiségétől függően) és az egészet tejföllel ízesítsük.

  4. 4. lépés

    Ízesítsük a levest egy kis brandyvel vagy konyakkal és főzzük még pár percig, míg az alkohol elpárolog.

  5. 5. lépés

    Merjük tányérba a levest és díszítsük néhány sűrű balzsamecet csíkkal. Kenyérrel tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Tarhonyaleves

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1

Lebbencsleves

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Hideg meggyleves

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 4

Spárgás kukorica leves

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lebbencsleves ropogós baconnel

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0

Lebbencsleves

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 3

Karfiolos csirkeragu leves

timer 65"
mood Közepes
thumb_up 1

Hideg meggyleves

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1

Csorbaleves

timer 35"
mood Közepes
thumb_up 2