Rögtönzött virsli ragu, petrezselymes burgonyával
Rögtönzött virsli ragu, petrezselymes burgonyával
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 1 dl
  • vöröshagyma - 1 darab
  • burgonya - 1 kilogramm
  • frankfurti virsli - 4 darab

Elkészítés:

  1. A virslit megfőzzük.
  2. A burgonyát megmossuk,megpucoljuk,apró,közel egyforma darabokra vágjuk, majd egy másik edényben feltesszük főni.
  3. Amíg a virsli és a burgonya fő, elkészítjük a ragu alapján. Ehhez veszünk egy közepes fej hagymát,meghámozzuk és apró darabokra vágjuk, megpirítjuk kis olajon.
  4. Amikor a hagymánk üvegesre pirult (megváltozik a színe,és valóban,mintha átlátszóvá válna) ekkor a feldarabolt virslit hozzáadjuk. Itt kezdjük el fűszerezni, rozmaringot, borsot, sót, és egy kis oregánó-t adjunk hozzá.
  5. Majd hozzáadunk egy kis doboz tejfölt, óvatosan átforgatjuk,hogy minden virslikarika érintkezzen a szósszal. És így még pár percig főzzük.
  6. Ha a burgonya megfőtt , levesszük a tűzről, leszűrjük. Majd margarinon kicsit megpirított petrezselymet szórunk rá. Nem kell sokáig pirítani,mert megég.