Rama Vajas Íz | 100 gramm |
---|---|
Knorr Házias Tyúkhús Levesalap | 1 darab |
tejföl | 150 milliliter |
vöröshagyma | 3 darab |
olaj | 1 evőkanál |
méz | 1 evőkanál |
KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sertéssült | 1 evőkanál |
fehér bor | 200 milliliter |
Rockfort sajt | 25 dekagramm |
sertés szűz | 2 darab |
Rockfortos szűzérmék a Főételek kategóriában
A szűzpecsenyéket hártyázzuk le és a végeit vágjuk le, hogy szép, egyenletes húsdarabunk legyen. (a levágott részeket a mélyhűtőben tárolhatjuk későbbi más felhasználásra). Szórjuk meg sertéssült fűszervarázzsal.
Majd öntsük a hagymára a bort és a mézet. Adjuk hozzá a Knorr házias tyúkhús levesalapot és a sajtot.Keverjük, míg az összetevők feloldódnak.
Adjuk hozzá a tejfölt, és forraljuk addig, míg a mártás egy része elpárolog és besűrűsödik.
A megsütött szűzérméket pár percre pihenni hagyjuk, majd felszeleteljük karikákra. Beletesszük a mártásba és átmelegítjük benne.
Tálaljuk burgonyafánkkal, vagy burgonya krokettel.
Egy serpenyőben forró olajon pirítsuk át a sertésszüzeket. Ha kész, tegyük be őket egy kis tepsibe, vagy hőálló tálba 170 fokos sütőbe, 10-15 percre. Közben szeleteljük fel a megpucolt hagymát és a serpenyőben margarin hozzáadásával fonnyasszuk meg.