Rizzsel és paprikával töltött csirke
Rizzsel és paprikával töltött csirke
  • timer130 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 2 darab
  • citromlé - 2 evőkanál
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 1 darab
  • rizs - 25 dekagramm
  • piros paprika - 0.5 darab
  • sárga paprika - 0.5 darab
  • provanszi fűszerkeverék - 2 evőkanál
  • Rama sütőmargarin - 10 dekagramm
  • nagy csirke - 1 darab

Elkészítés:

  1. Szórjuk meg a csirkét sóval, borssal és a fűszerkeverékkel. Csöpögtessük le citromlével és tegyük félre egy órára.
  2. Oldjuk fel a Knorr Marhahús leveskockát egy fél l forró vízben és ebben főzzük meg a rizst.
  3. Vágjuk csíkokra a paprikát, majd keverjük el a főtt rizzsel és a tojássárgával. Adjuk hozzá az olvasztott margarin felét, Knorr Delikát fűszert és a tojás fehérjéből vert habot.
  4. Keverjük össze masszát, töltsük meg vele a csirkét, majd pamut cérnával varrjunk be minden nyílást.
  5. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A maradék margarinnal kend be a csirkét. Süssük kb. egy órán át és a húsból kisült szósszal öntsük le.