Rama Vajas Íz | 2 dekagramm |
---|---|
paradicsom | 50 dekagramm |
Knorr Marhahúsleves-kocka | 1 darab |
tej | 2.5 dl |
olíva olaj | 4 evőkanál |
mazsola | 10 dekagramm |
rizs | 50 dekagramm |
hagyma | 1 darab |
fenyőmag | 5 dekagramm |
cukkini | 6 darab |
Knorr Sajtszósz alap | 1 csomag |
friss mentalevél | 1 evőkanál |
friss kapor zöld | 1 csokor |
chilipehely | 1 teáskanál |
Rizzsel és fenyőmaggal töltött cukkini a Főételek kategóriában
Tegyük a cukkinit lobogó vízbe 2-3 percre. Jól csöpögtessük le, majd vágjuk félbe hosszában. Kanalazzuk ki a húsát anélkül, hogy beszakítanánk. Hagyjunk legalább fél cm-nyi húst benne.
Finoman pirítsuk meg a hagymát, a fokhagymát és a fenyőmagot 2 evőkanál olíva olajon kb. 5-7 percig. Adjuk hozzá a rizst és pirítsuk további 5 percig.
Adjuk hozzá a paradicsomot, a mazsolát, a chilit, a marhahúsleves-kockát és pároljuk további pár percig. Öntsük föl vízzel a rizst, hogy jól ellepje, majd keverjük hozzá a felaprított zöldfűszereket. Vegyük le a hőt és pároljuk kb. 10 percig, míg a víz elpárolog róla. A rizsnek kicsit keménynek kell lennie. Tegyük félre kicsit hűlni.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Töltsük meg a cukkiniket a rizzsel, majd helyezzük őket egy zsiradékkal kikent hőálló edénybe.
Készítsük el a sajtszószt a margarinnal és a tejjel a tasakon leírtak szerint. Öntsük a cukkinikre. Tegyük a sütőbe és süssük addig, míg a szósz aranybarna lesz, kb. 30 percig