Feltöltve:

Rizzsel és fenyőmaggal töltött cukkini

timer 50
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

Rama Vajas Íz2 dekagramm
paradicsom50 dekagramm
Knorr Marhahúsleves-kocka1 darab
tej2.5 dl
olíva olaj4 evőkanál
mazsola10 dekagramm
rizs50 dekagramm
hagyma1 darab
fenyőmag5 dekagramm
cukkini6 darab
Knorr Sajtszósz alap1 csomag
friss mentalevél1 evőkanál
friss kapor zöld1 csokor
chilipehely1 teáskanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Tegyük a cukkinit lobogó vízbe 2-3 percre. Jól csöpögtessük le, majd vágjuk félbe hosszában. Kanalazzuk ki a húsát anélkül, hogy beszakítanánk. Hagyjunk legalább fél cm-nyi húst benne.

  2. 2. lépés

    Finoman pirítsuk meg a hagymát, a fokhagymát és a fenyőmagot 2 evőkanál olíva olajon kb. 5-7 percig. Adjuk hozzá a rizst és pirítsuk további 5 percig.

  3. 3. lépés

    Adjuk hozzá a paradicsomot, a mazsolát, a chilit, a marhahúsleves-kockát és pároljuk további pár percig. Öntsük föl vízzel a rizst, hogy jól ellepje, majd keverjük hozzá a felaprított zöldfűszereket. Vegyük le a hőt és pároljuk kb. 10 percig, míg a víz elpárolog róla. A rizsnek kicsit keménynek kell lennie. Tegyük félre kicsit hűlni.

  4. 4. lépés

    Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Töltsük meg a cukkiniket a rizzsel, majd helyezzük őket egy zsiradékkal kikent hőálló edénybe.

  5. 5. lépés

    Készítsük el a sajtszószt a margarinnal és a tejjel a tasakon leírtak szerint. Öntsük a cukkinikre. Tegyük a sütőbe és süssük addig, míg a szósz aranybarna lesz, kb. 30 percig

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek