Rizstészta tekercsek sertéshússal és zöldségekkel töltve a Főételek kategóriában
A sertésszüzet vágjuk vékony csíkokra. A répát pucoljuk meg és vágjuk nagyon vékony csíkokra a megmosott kelkáposzta levelekkel együtt.
Egy serpenyőben vagy wokban forró olajon pirítsuk meg a sertéshúst, majd vegyük ki és tegyük félre.
Ugyanebben a serpenyőben pirítsuk meg a zöldségeket is. Majd tegyük vissza a húst. Szórjuk rá a Knorr-alapot és öntsük fel 2,5 dl vízzel. Keverjük el, hozzuk forrásba, majd kis lángon főzzük 4-5 percig, időnként megkeverve.
Közben az üvegtésztát áztassuk forró vízbe 5 percig. Majd szűrjük le. Ezután keverjük a zöldséges húsba. Jól keverjük el és hagyjuk kihűlni.
Készítsünk ki magunknak egy tálban langyos vizet. Ebbe mártsuk bele a rizspapírt kb. 5 másodpercig. Majd tegyük egy tiszta felületre és tekerjünk bele egy evőkanálnyit a tésztás töltelékből. (Tegyük a kör alakú papír közepébe, kicsit húzzuk szét. Balról és jobbról hajtsuk be, majd tekerjük fel.)
Tálalhatjuk így is, mártogatósokkal, vagy pedig forró olajban kisütve. Ekkor hagyjuk kicsit száradni, hogy ne nyíljanak szét, illetve hogy ne kerüljön nedvesen bele a forró olajba.