Feltöltve:

Rizstészta tekercsek sertéshússal és zöldségekkel töltve

timer 40
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

sárgarépa1 darab
olaj2 evőkanál
üvegtészta5 dekagramm
újhagyma2 darab
kelkáposzta10 dekagramm
sertésszűz30 dekagramm
Knorr Kínai Pirított Csirke alap1 csomag
rizspapír20 darab

Rizstészta tekercsek sertéshússal és zöldségekkel töltve a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A sertésszüzet vágjuk vékony csíkokra. A répát pucoljuk meg és vágjuk nagyon vékony csíkokra a megmosott kelkáposzta levelekkel együtt.

2. lépés

Egy serpenyőben vagy wokban forró olajon pirítsuk meg a sertéshúst, majd vegyük ki és tegyük félre.

3. lépés

Ugyanebben a serpenyőben pirítsuk meg a zöldségeket is. Majd tegyük vissza a húst. Szórjuk rá a Knorr-alapot és öntsük fel 2,5 dl vízzel. Keverjük el, hozzuk forrásba, majd kis lángon főzzük 4-5 percig, időnként megkeverve.

4. lépés

Közben az üvegtésztát áztassuk forró vízbe 5 percig. Majd szűrjük le. Ezután keverjük a zöldséges húsba. Jól keverjük el és hagyjuk kihűlni.

5. lépés

Készítsünk ki magunknak egy tálban langyos vizet. Ebbe mártsuk bele a rizspapírt kb. 5 másodpercig. Majd tegyük egy tiszta felületre és tekerjünk bele egy evőkanálnyit a tésztás töltelékből. (Tegyük a kör alakú papír közepébe, kicsit húzzuk szét. Balról és jobbról hajtsuk be, majd tekerjük fel.)

6. lépés

Tálalhatjuk így is, mártogatósokkal, vagy pedig forró olajban kisütve. Ekkor hagyjuk kicsit száradni, hogy ne nyíljanak szét, illetve hogy ne kerüljön nedvesen bele a forró olajba.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem