lime leve | 1 darab |
---|---|
tojás | 2 darab |
cukor | 1 evőkanál |
szójaszósz | 4 evőkanál |
Knorr Házias Marhahús Levesalap | 1 darab |
gerezd fokhagyma | 3 darab |
gyömbér | 3 cm |
spenót | 120 gramm |
rizstészta | 200 gramm |
újhagyma | 1 csomag |
földimogyoró | 2 evőkanál |
ázsiai halszósz | 1 evőkanál |
szárított fafül gomba | 20 gramm |
szezámmag olaj | 1 evőkanál |
hideg sertéssült | 150 gramm |
Rizstészta sertéshússal, gombával és spenóttal a Főételek kategóriában
A szárított gombát áztassuk be 30-40 percre langyos vízbe.
A spenótot tisztítsuk és mossuk meg.
A rizstésztát áztassuk be forró vízbe kb. 5 percre, majd szűrjük le és öblítsük le hideg vízzel.
A sült húst csíkozzuk fel. A gyömbért és a fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk vékony szeletekre. Az újhagymát tisztítsuk meg és vágjuk 1-2 centis darabokra.
Egy serpenyőben vagy wokban forrósítsunk olajat és enyhén pirítsuk meg a fokhagymát és a gyömbért.
Majd adjuk hozzá a lecsöpögtetett és félbe vágott fafül gombákat és az újhagyma felét. Adjuk hozzá a húst is és pirítsuk tovább egy-két percig.
Majd adjuk hozzá a levesalapot, a szójaszószt, a halszószt és a szezámmag olajat és forgassuk át jól velük az ételt.
Majd adjuk hozzájuk a lecsöpögtetett és lehűtött tésztát és forgassuk össze jól, hogy a tésztával keveredjen el a többi összetevő.
A végén adjuk hozzá a spenótot és forgassuk át a tésztával, hogy essen össze . Végül ízesítsük még lime lével és cukorral. Kóstoljuk meg és még ízesíthetjük ízlés szerint akár szójaszósszal, akár halszósszal, de akár sóval is.
Közben verjük föl a két tojást és egy külön serpenyőben süssük meg egyben és fakanállal szedjük kisebb darabokra, majd adjuk a tésztához. (Ha elég nagy wokunk van, akkor a wok szélén is megsüthetjük és egyből bele tudjuk keverni a tésztába.
Tálaláskor szórjuk meg a maradék és friss újhagymával és az apróra tört mogyoróval.