Feltöltve:

Rizskók, rizsfelfújt

timer 80
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

rizs50 dekagramm
tej1 liter
vaníliás cukor2 csomag
citromhéj1 kevés
cukor10 dekagramm
2 kávéskanál
tojás3 darab
Ráma5 dekagramm

A kikenéshez

Ráma1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A rizst néhány (3-4) perc alatt a Rama felén megpároljuk. Felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a cukrot, illetve a félbevágott vaníliarudat. Közepes lángon pár perc alatt felforraljuk, majd lassú tűzön, időnként megkeverve, fedő alatt puhára főzzük. (Sőt, én időnként leveszem a tűzről 5-5 percre és fedő alatt a gőzben puhul a rizs, majd megkeverem és visszateszem újra a tűzre és ezt ismételgetem kb. 1 órán keresztül).

  2. 2. lépés

    Nagyon fontos, hogy jó minőségű lábast használjunk, amiben biztosan nem ég oda. Amikor elkészült, kivesszük belőle a vaníliarudat és hagyjuk kihűlni.

  3. 3. lépés

    A tejberizzsel elkeverjük Rama másik felét és a tojássárgákat. Kemény habot verünk a tojásfehérjékből és óvatosan hozzákeverjük a rizshez.

  4. 4. lépés

    Az így kapott masszát egy Ramával kikent hőálló tálba öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 perc alatt pirosra sütjük. Porcukorral és lekvárral tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem