Feltöltve:

Rizskoh sárgabarack dzsemmel

timer 85
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz6 dekagramm
tojás6 darab
cukor20 dekagramm
tej1 liter
mazsola5 dekagramm
rizs50 dekagramm
csipetnyi
citrom1 darab
vaníliás cukor1 csomag
sárgabarack dzsem2 dl

Elkészítés

1. lépés

Egy vastagabb aljú edényben, amit előzetesen vékonyan kikentünk Rama margarinnal, hogy ne égjen le a tej, felforraljuk a tejet. Amikor már majdnem forr, beleöntjük az előzetesen jól megmosott rizst. Takarékra állítjuk, lefedjük, néha átkevergetjük, mert hamar le tud égni. Kb. 20-25 perc után, amikor a tejet a rizs felvette, levesszük a tűzről és kihűtjük.

2. lépés

A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a kihűlt rizzsel összedolgozzuk. A tojások keményre felvert habját fakanállal óvatosan belekeverjük. Rama margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett közepes méretű tepsiben 200 fokra előremelegített sütőben 45 perc alatt pirosra sütjük.

3. lépés

Kockára vágjuk, és sárgabarack dzsemmel kínáljuk!

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem