Rizskoch eperöntettel
Rizskoch eperöntettel
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

    Elkészítés:

    1. A rizsből, tejből, vaníliás - és kristálycukorból, a reszelt citromhéj hozzáadásával tejberizst készítünk. Hagyjuk kihűlni.
    2. A kihűlt tejberizshez hozzáadjuk a tojások sárgáját, a felolvasztott margarint, majd a tojásfehérjéből felvert habbal fellazítjuk.
    3. Egy jénai tálat kikenünk margarinnal, meghintünk zsemlemorzsával, majd beleöntjük a masszát.
    4. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, aranybarnára sütjük.
    5. Eközben egy edénybe helyezzük az epret, megszórjuk cukorral, felforraljuk, és addig főzzük, míg az eper szemek szétesnek. Botmixerrel pürésítjük.