rizs | 20 dekagramm |
tej | 4 dl |
cukor | 10 dekagramm |
tojás | 3 darab |
vanília | 1 darab |
Ráma | 1 darab |
zsemlemorzsa | 1 darab |
citrom | 0.5 darab |
só | 1 darab |
Ráma | 10 dekagramm |
A folyóvízben megmosott rizshez adj egy csipet sót, egy fél rúd vaníliát, és a 4 dl vízzel felhígított tejben - lassú tűzön - főzd puhára. (Ha szükséges, az elfőlő tejet vízzel pótold). A tojások fehérjéből verj habot. A sárgákat jól keverd ki a cukorral, egy evőkanál Ramával, és a fél citrom lereszelt héjával. Ha már a főtt rizs kihűlt (langyos), keverd hozzá a sárgáját, majd forgasd bele a habot is. Egy tűzálló tálat kenj ki Ramával, hintsd meg zsemlemorzsával, s terítsd el benne a rizst. Előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél süsd pirosra.
Hozzászólások