Rizsfelfújt pikáns barackönettel
Rizsfelfújt pikáns barackönettel
  • timer75 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 4 dekagramm
  • tojás - 4 darab
  • cukor - 8 dekagramm
  • tej - 7 dl
  • rizs - 25 dekagramm
  • só - 1 csipetnyi
  • lime - 1 darab
  • őrölt fahéj - 1 teáskanál
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • barackpálinka - 1 teáskanál
  • baracklekvár - 4 evőkanál

Elkészítés:

  1. A rizst annyi vízben tesszük fel főni, amennyi éppen csak ellepi, hozzáadjuk a margarint és a sót. Ha a vizet magába szívta, a tejben puhára főzzük, és kihűtjük
  2. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, fahéjjal. Összekeverjük a rizzsel, és hozzáforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét.
  3. Sütőpapírral bélelt, vastag falú tepsiben, közepes hőmérsékleten megsütjük.
  4. A baracköntethez a lekvárt a pálinkával, a lime levével és héjával pár percig melegítjük.