Rizseshús csirkéből
Rizseshús csirkéből
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell - 40 dekagramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • rizs - 20 dekagramm
  • pirospaprika - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. 3-4 evőkanál olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet és fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük egy kevés vízzel. Addig főzzük, míg a hús megpuhul.
  2. Eközben kevés olajon megfuttatjuk a rizst, felöntjük 1,5-szeres mennyiségű vízzel, sózzuk, fedő alatt megpároljuk.
  3. Az elkészült rizst a pörkölthöz adjuk, összedolgozzuk, savanyúsággal tálaljuk.