Rizses-tojásos egytál
Rizses-tojásos egytál
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • tojás - 8 darab
  • olaj - 3 evőkanál
  • sertéshús - 30 dekagramm
  • szójaszósz - 2 evőkanál
  • Delikát ételízesítő - 1 evőkanál
  • rizs - 20 dekagramm
  • zöldpaprika - 1 darab
  • worcestershire szósz - 1 evőkanál
  • Knorr Gyros Fűszervarázs - 1 evőkanál
  • Knorr Barbecue Villámpác - 1 evőkanál
  • mexikói vegyes zöldég - 30 dekagramm

Elkészítés:

  1. A rizst sós vízbe főzzük meg. A sárgarépát, zöldborsót, kukoricát egyben főzzük meg Delikát 8-as vízben szűrjük le és hagyjuk kihűlni.
  2. Közben a húst vágjuk vékony csíkokra, fűszerezzük a KNORR barbecue villámpáccal és kevés forró olajban a worcestershire-szósszal hirtelen pirítsuk meg. Lapátkanállal emeljük ki, tartsuk melegen.
  3. A visszamaradt zsiradékon a serpenyőben pirítsuk meg a vékonyra szelt hagymát majd a paprikát, adjuk hozzá a párolt zöldségeket, rázogatva keverjük össze (óvatosan hogy ne törjük össze őket). Verjük fel a tojást habosra adjuk hozzá a tk. KNORR gyros fűszerkeveréket.
  4. A kifőtt rizst keverjük a serpenyőben lévő anyagokhoz, keverjük össze majd öntsük rá a felvert tojást. A tojás szilárdulásáig kevergetve süssük locsoljuk meg a szójaszósszal halmozzuk tányérra és a húst a tetején elosztva tálaljuk.