Rizses pulyka kolbásszal és rákfarokkal
Rizses pulyka kolbásszal és rákfarokkal
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • petrezselyem zöld - 2 csomag
  • olaj - 2 evőkanál
  • füstölt kolbász - 120 gramm
  • gerezd fokhagyma - 2 darab
  • rizs - 400 gramm
  • piros kaliforniai paprika - 1 darab
  • lilahagyma - 2 darab
  • lime - 1 darab
  • pulykamell - 400 gramm
  • garnélarák - 200 gramm
  • Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez - 2 teáskanál
  • madárszem chili - 1 darab

Elkészítés:

  1. A rákfarkakat olvasszuk ki. A lila hagymát pucoljuk meg és vágjuk vastagabb szeletekre. A füstölt kolbászt karikázzuk fel. A fokhagymát pucoljuk meg és aprítsuk föl.
  2. Egy lábasban forrósítsunk föl olajat, erre dobjuk rá a hagymát és a kolbász karikákat. Pirítsuk együtt őket 2-3 percig, majd adjuk hozzá a fokhagymát. Pirítsuk még kb. 1 percig, vigyázva, hogy a fokhagyma ne égjen meg.
  3. Ezalatt kockázzuk föl a pulykamellet 2-3 centis kockákra, majd tegyük ezt is a serpenyőbe. Szórjuk meg a csirkés Delikáttal. Vágjuk apróra a chilit és adjuk azt is az ételhez. Pirítsuk fehéredésig, időnként megkeverve.
  4. Mossuk meg a rizst és adjuk a húshoz. Közepes lángon 2-3 percig pirítsuk, közben kavargassuk. Egy vízforralóban, vagy egy lábosban készítsünk magunk mellé forró vizet. Ezzel a forró vízzel öntsük föl apránként a fővő ételt, mindig csak egy kevéssel, és hagyjuk, hogy a rizs elfője azt. Majd csináljuk ezt újra és újra, kb. 15-20 percig, míg majdnem puha a rizs.
  5. Közben mossuk meg a paprikát, vágjuk ki a magházát. Vágjuk a paprikát kb. 2 centis kockákra. A kiolvadt rákfarkakból csavarjuk ki a vizet. Tegyük az ételhez a rákfarkakat és a paprikát, keverjük el, majd főzzük még nagyon kis lángon 5 percig. Ha szükséges, adjunk még hozzá vizet. Az egyik csokor petrezselyem zöldet aprítsuk föl és adjuk az ételhez.
  6. Ha kész, tálaljuk a másik csokor petrezselyemzölddel frissen megszórva, frissen őrölt borssal és egy cikk lime-mal.