Rizses lecsó
Rizses lecsó
  • timer55 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 50 dekagramm
  • vöröshagyma - 3 darab
  • rizs - 40 dekagramm
  • paprika - 1 kilogramm
  • húsos szalonna - 10 dekagramm
  • pirospaprika - 1 evőkanál
  • lecsókolbász - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. A paprikát kicsumázzuk, feldaraboljuk, a paradicsomot cikkekre vágjuk.
  2. A szalonnát felszeleteljük, kiolvasztjuk, majd az apróra vágott hagymát aranysárgára pirítjuk rajta. Megszórjuk pirospaprikával és rátesszük a paprikát, paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A rizst megmossuk lecsöpögtetjük, majd kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a lecsóhoz és lefedve félpuhára pároljuk.
  4. Ekkor hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, kevés ételízesítővel, esetleg cukorral ízesítjük, majd készre pároljuk.