Rizses, kolbászos lecsó
Rizses, kolbászos lecsó
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 500 gramm
  • füstölt szalonna - 80 gramm
  • füstölt kolbász - 100 gramm
  • Knorr Zöldségleveskocka - 2 darab
  • hagyma - 2 darab
  • hosszúszemű rizs - 150 gramm
  • lecsó paprika - 750 gramm

Elkészítés:

  1. A szalonnát kockázzuk föl. A hagymát vágjuk cikkekre. A paprikát vágjuk karikákra. A paradicsomok csúcsait vágjuk be egy kicsit, majd dobjuk forró vízbe kb. 20 másodpercre. Ezután vegyük ki és hámozzuk meg őket és vágjuk cikkere.
  2. Egy serpenyőben olvasszuk ki a szalonna zsírját. A megpirult szalonnakockákat vegyük ki egy szűrőkanállal. és tegyük félre.
  3. Adjuk a hagymát a zsírhoz és pirítsuk meg rajta.
  4. Ezután dobjuk rá a paprikát és a paradicsomot. Időnként megkeverve, lefedve pároljuk kb. 10 percig.
  5. Közben a rizst mossuk meg, a kolbászt karikázzuk föl.
  6. Adjuk a kolbászt és a rizst a lecsóhoz. Keverjük el benne. Majd öntsük föl annyi vízzel, hogy éppen ellepje a lecsót. Adjuk hozzá a leveskockákat.
  7. Fedjük le és kis lángon pároljuk készre kb. 20 perc alatt. Vigyázzunk, ne legyen száraz a lecsónk, ha szükséges, adjunk még hozzá vizet. Tálalás előtt megszórhatjuk a ropogós szalonna kockákkal.