Rizses hús görög módra a Főételek kategóriában
A tasak kisebbik felében található fűszerkeveréket keverjük el joghurttal és tegyük hűtőbe felhasználásig.
Vágjuk a tarját kisebb kockákra, vagy csíkokra. Egy lábasban forrósítsunk föl olajat és pirítsuk meg rajta a tarjakockákat. Szórjuk meg a gyros fűszerkeverék felével, amelyet a tasak nagyobbik felében találunk. Öntsünk hozzá egy kis vizet és pároljuk félpuhára.
Majd adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot és paprikát. Keverjük hozzá a rizst és öntsük föl annyi vízzel, hogy kb. 1 cm-rel ellepje. Öntsük hozzá a gyros fűszerkeverék másik felét. Hozzuk forrásba, majd lassú, közepes tűzön főzzük készre.
A végén keverjük el benne a durvára vágott petrezselyemzöldet és ízesítsük egy kis Delikáttal, ha szükséges. Tálaljuk a fűszeres joghurttal, amelyet rá is önthetünk a rizses húsra, vagy kínálhatjuk mellé egy kis tálkában.