Rizses hús
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • pulykacomb filé - 50 dekagramm
  • Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez - 2 teáskanál
  • vöröshagyma (közepes) - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 3 darab
  • rizs - 25 dekagramm
  • zöldborsó - 15 dekagramm
  • petrezselyemzöld - 0.5 csokor
  • olaj - 2 evőkanál
  • só, bors - darab
  • őrölt kömény, majoranna - darab

Elkészítés:

  1. Az olajon pirítsuk üvegesre a finomra vágott hagymát.
  2. Adjuk hozzá a kockázott húst, a zúzott fokhagymát. Ízesítsük 1 tk Csirkés Delikáttal, fűszerezzük ízlés szerint őrölt borssal, köménnyel, majorannával.
  3. Közepes lángon, saját levében pároljuk, amíg saját levét el nem fövi (kb 15-20 perc).
  4. Adjuk hozzá a rizst, jól keverjük el, öntsük fel 5-5.5 dl forró vízzel. Keverjük át, fedő alatt, időnként megkeverve, 15 percig pároljuk.
  5. Amikor már majdnem felszívta az összes folyadékot, hozzákeverjük a zöldborsót, az aprított petrezselyem zöldet és még 1 tk Csirkés Delikátot. Továbbra is fedő alatt, még 5 percig pároljuk, majd 5-8 percig pihentetjük.
  6. Keverjük át, kóstoljuk meg és szükség szerint utóízesítsük.