pulykacomb filé | 50 dekagramm |
Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez | 2 teáskanál |
vöröshagyma (közepes) | 1 darab |
fokhagymagerezd | 3 darab |
rizs | 25 dekagramm |
zöldborsó | 15 dekagramm |
petrezselyemzöld | 0.5 csokor |
olaj | 2 evőkanál |
só, bors | darab |
őrölt kömény, majoranna | darab |
Az olajon pirítsuk üvegesre a finomra vágott hagymát.
Adjuk hozzá a kockázott húst, a zúzott fokhagymát. Ízesítsük 1 tk Csirkés Delikáttal, fűszerezzük ízlés szerint őrölt borssal, köménnyel, majorannával.
Közepes lángon, saját levében pároljuk, amíg saját levét el nem fövi (kb 15-20 perc).
Adjuk hozzá a rizst, jól keverjük el, öntsük fel 5-5.5 dl forró vízzel. Keverjük át, fedő alatt, időnként megkeverve, 15 percig pároljuk.
Amikor már majdnem felszívta az összes folyadékot, hozzákeverjük a zöldborsót, az aprított petrezselyem zöldet és még 1 tk Csirkés Delikátot. Továbbra is fedő alatt, még 5 percig pároljuk, majd 5-8 percig pihentetjük.
Keverjük át, kóstoljuk meg és szükség szerint
utóízesítsük.
Hozzászólások