Feltöltve:

Rizses-diós lepény

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

túró30 dekagramm
kanál olaj8 evőkanál
tojás2 darab
cukor10 dekagramm
liszt40 dekagramm
sütőpor0.5 teáskanál
tej4 dl
rizs15 dekagramm
vaniliaaroma1 pár csepp
Ráma2 evőkanál
tojássárgája2 darab
vaníliás cukor3 csomag
apróra vágott dió10 dekagramm
tojásfehérje3 darab
porcukor a szóráshoz1 adag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A túrót szűrőbe téve csepegtessük le, majd kissé nyomkodjuk ki. Az olajjal, a tojásokkal, a cukorral, a liszttel, a sütőporral és a 4 evőkanál tejjel gyúrjunk sima tésztát. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és a tésztát terítsük ki rajta. A rizst a maradék tejjel tegyük lábasba, forraljuk fel és adjuk hozzá a vaníliaaromát. Kis lángon főzzük kb. 15 percig, hogy megszívja magát, majd hűtsük le. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A Ramát a tojássárgával és a vaníliás cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a diót. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá. A rizst keverjük össze a Ramával. Óvatosan forgassuk bele a tojáshabot. A masszát simítsuk a tésztára, és süssük a sütő középső szintjén kb. 40 percig. A süteményt tálalás előtt hintsük meg porcukorral.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem