Rizsboros darált hússal töltött gomba, kukoricás rizzsel
Rizsboros darált hússal töltött gomba, kukoricás rizzsel
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • tojássárgája - 1 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • rizs - 15 dekagramm
  • gomba - 10 darab
  • kukorica - 20 dekagramm
  • sertéscomb - 10 dekagramm
  • krémsajt - 150 gramm
  • szaké - 1 dl

Elkészítés:

  1. A gombákat megtisztítjuk, kivesszük a szárait. A szárakat apróra kockázzuk.
  2. Egy wokban pici olajon megpároljuk a darált húst. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával.
  3. Kivesszük a húst egy tálba és ugyanabban a wokban megpároljuk a hagymákat, az apróra vágott gombaszárakat sóval és borssal.
  4. Kb 2 perc után felöntjük szakéval és visszaöntjük a húst is. Addig főzzük, amíg a bor elfő róla.
  5. Ha elfőtt a bor, akkor hűlni hagyjuk. Addig egy tálban összekeverjük a tojássárgát a krémsajttal.
  6. Ezután a húsos keveréket hozzákeverjük a sajtos masszához és ezzel töltjük meg a gombákat.
  7. A megtöltött gombákat olajozott tepsibe tesszük és reszelt sajtot szórunk rá.
  8. Sütőbe toljuk a gombákat és 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük.
  9. Utolsó lépésben, amíg a gomba sül, megfőzzük sós vízben a rizst és miután leszűrtük, kevés delikáttal összekeverjük. A kukoricát leszűrjük, és hozzákeverjük a rizshez. Jó étvágyat hozzá.