Rizsboros darált hússal töltött gomba, kukoricás rizzsel a Főételek kategóriában
A gombákat megtisztítjuk, kivesszük a szárait. A szárakat apróra kockázzuk.
Egy wokban pici olajon megpároljuk a darált húst. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával.
Kivesszük a húst egy tálba és ugyanabban a wokban megpároljuk a hagymákat, az apróra vágott gombaszárakat sóval és borssal.
Kb 2 perc után felöntjük szakéval és visszaöntjük a húst is. Addig főzzük, amíg a bor elfő róla.
Ha elfőtt a bor, akkor hűlni hagyjuk. Addig egy tálban összekeverjük a tojássárgát a krémsajttal.
Ezután a húsos keveréket hozzákeverjük a sajtos masszához és ezzel töltjük meg a gombákat.
A megtöltött gombákat olajozott tepsibe tesszük és reszelt sajtot szórunk rá.
Sütőbe toljuk a gombákat és 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük.
Utolsó lépésben, amíg a gomba sül, megfőzzük sós vízben a rizst és miután leszűrtük, kevés delikáttal összekeverjük. A kukoricát leszűrjük, és hozzákeverjük a rizshez. Jó étvágyat hozzá.