Rizottó zöldborsóval
Rizottó zöldborsóval
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 8 dekagramm
  • olaj - 2 evőkanál
  • zöldborsó - 10 dekagramm
  • száraz fehér bor - dl
  • rizottó rizs - 20 dekagramm
  • húsleves alaplé - 7 dl

Elkészítés:

  1. Az olajon és a margarin felén megforgatjuk a rizst, beleöntjük a fehérbort. Ha magába szívta a bort, folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá merőkanalanként a forró alaplevet.
  2. Megvárjuk, míg felszívja a folyadékot csak utána teszünk hozzá újabb kanállal. 5 perc után mehet bele a borsó. Amikor a rizs kellően megpuhult (20 perc), lehúzzuk a tűzről, a maradék margarinnal és egy maréknyi reszelt parmezánnal elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk. Aprított petrezselymet szórunk a tetejére.