Feltöltve:

Rizottó csirkemellel és gombával

timer 45
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 7

Hozzávalók

Rama Vajas Íz4 evőkanál
csirkemell filé1 darab
Knorr Tyúkhúsleveskocka2 darab
hagyma1 darab
csiperke gomba150 gramm
rizottó rizs300 gramm
reszelt parmezán sajt100 gramm
friss kakukkfű2 teáskanál

Rizottó csirkemellel és gombával a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Szeleteljük vékonyra a gombát és vágjuk a csirkét kisebb kockákra. Vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát.Készítsünk tyúkhús alaplét 1 liter forró vízből és a két kockából. Hozzuk forrásba, majd tartsuk forrón.

2. lépés

Forrósítsunk föl 2 evőkanál margarint és széles aljú lábosban. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát. Pirítsuk üvegesre. Majd adjuk hozzá a rizst és a kakukkfüvet. Kevergetve pirítsuk át 2 perc alatt. Kezdjük hozzáadni az alaplevet, mindig csak egy keveset, egy merőkanálnyit. Hagyjuk, hogy a rizs elfője gyorsan a levest, majd csak eztán adjuk hozzá a következő kanállal. Folytassuk, míg elfőztük az összes alaplét. Keverjük hozzá a reszelt parmezánt.

3. lépés

Közben egy serpenyőben forrósítsunk fel egy evőkanál margarint. iIkor jó forró, akkor adjuk hozzá a gombaszeleteket. Enyhén sózzuk meg. Pirítsuk 5-6 percig, gyakran kevergetve. Majd vegyük ki a serpenyőből. Tegyünk még egy evőkanál margarint a forró serpenyőbe és pirítsuk meg rajta a csirkemellet is. Enyhén sózzuk meg. Tálaljuk a gombát és a csirkét a rizottó tetején.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem