Feltöltve:

Rigó Jancsi Torta

timer 100
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

tojás6 darab
cukor12 dekagramm
liszt15 dekagramm
sütőpor0.5 csomag

Tejszínhabos krém

cukrozott habtejszín8 dl
kakaópor1 darab

Csokoládés bevonat

étcsokoládé20 dekagramm
étolaj (kb)1 dl

Rigó Jancsi Torta a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Kakaós piskóta: a tojások sárgáját 6 dkg cukorral kikeverjük és egy kevés vizet adunk hozzá. A fehérjét 6 dkg cukorral felverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral összekeverjük. A felvert fehérjéhez lassan hozzákeverjük a cukros sárgáját, majd óvatosan a sütőporos, kakaós lisztet. A masszát szívformába öntjük, csak az aljára teszünk sütőpapírt. Az oldalát körbe vágjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.

2. lépés

Krém: felverjük a 8 dl tejszínt és kettéosztjuk. Egyik felébe jó minőségű kakaóport keverünk. Én nem tettem pluszba az édes tejszínhez cukrot, de aki édesszájú az tegyen bele nyugodtan még porcukrot.

3. lépés

A piskótának teljesen ki kell hűlnie mielőtt a tejszínes krémet beletöltenénk. Amikor a piskóta kihűlt akkor középen félbevágjuk. A piskóta alsó részére először a kakaós tejszínt tesszük rá, majd a sima tejszínhabot. Ráhelyezzük a piskóta felső felét és a maradék krémmel kiigazgatjuk a piskóta esetleges sérüléseit. A tortát bevonni csokival sokkal könnyebb, ha állt egy éjszakát a hűtőben, mint frissen betöltve.

4. lépés

Csokoládés bevonat: az étcsokoládét kis darabokra tördeljük és fémtálban gőz fölött felolvasztjuk. Amikor már lehet kevergetni, akkor kell hozzáadni az étolajat és összekeverni vele. A csokoládét a torta közepére öntjük és kenőkéssel elkenegetjük. Nekem elég sűrű lett az állaga, de étolajjal könnyen kenhető és fényes lesz.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem