Feltöltve:

Rigó Jancsi

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

tojás5 darab
liszt16 dekagramm
cukor20 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
sütőpor1 csomag
kakaópor2 evőkanál
víz5 evőkanál
étolaj3 evőkanál

A töltéshez

tejszín0.5 liter
csokoládé10 dekagramm
étolaj1 darab
csokoládé a díszítéshez10 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A piskótának előkészítjük a tepsit. Ramával kikenjük és kilisztezzük, vagy sütőpapírral béleljük ki, hogy ne ragadjon majd le a piskótánk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a cukor 3 részével, a vaníliás cukorral, vízzel és az olajjal babosra keverjük. A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral és a sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kristálycukor 1 részét, és még pár percig verjük. A tojásfehérjehabot lazán elkezdjük hozzákeverni a tojássárgához és közben a lisztet is szitáljuk hozzá. Simára keverjük úgy, hogy közben ne essen nagyon össze a hab. A kész tésztát a tepsiben egyenletesen szétterítjük, majd előmelegített sütőben 150 C°-on kb. 15-20 percig sütjük. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk egy kevés étolajjal. A kisült piskótát elfelezzük és a felső lapot áthúzzuk csokoládéval. A lehűtött tejszínhabot kemény habbá verjük és kivesszük az 1/3 részét. A maradékot a felolvasztott csokoládéval ízesítjük be. Az alsó lapon egyenletesen elsimítjuk a csokoládés tejszínhabot, majd a fehér tejszínhabot. A felső lapot előzőleg egyenlő méretűre felvágjuk és így helyezzük a tejszínhabra. Ezután szeleteljük és tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem