Feltöltve:

Rigó Jancsi

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás6 darab
cukor6 evőkanál
liszt6 dekagramm
kakaópor3 evőkanál
baracklekvár5 evőkanál
csokoládé20 dekagramm
Ráma2 evőkanál

A krémhez

zselatinpor1 evőkanál
tejszín5 dl
kakaópor6 evőkanál
porcukor6 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A tojássárgákat keverd habosra a cukorral. Add hozzá a lisztet, a kakaót, végül a habbá vert tojásfehérjét. Egy kis tepsit bélelj ki sütőpapírral, simítsd bele a masszát, és tedd előmelegített sütőbe. 180 fokon 10-12 perc alatt süsd meg. A sütőből kivéve borítsd tiszta konyharuhára, húzd le róla a papírt, és hagyd hűlni. A kihűlt tésztát lapjában vágd félbe, kend meg lekvárral. A csokoládét vízgőz felett olvaszd meg, dolgozd bele a Ramát, és kend a lekváros lapra. Ha megdermedt, forró vízbe mártott késsel darabold 5-5 cm-es négyzetekre. A zselatint áztasd be, majd önts hozzá fél dl vizet, és olvaszd fel. Keverd el kevés tejszínnel, a kakaóporral, majd a többi tejszínt a cukorral verd habbá, és vegyítsd össze a zselatinos keverékkel. A masszát simítsd a tésztalapra, és tedd a hűtőbe dermedni. Rakosgasd rá a csokoládés négyzeteket, és a vonalukban vágd át a süteményt.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem