Feltöltve:

Rigó Jancsi

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás7 darab
hideg víz6 evőkanál
kristálycukor13 evőkanál
liszt9 evőkanál
kakaó4 evőkanál

A töltelékhez

tejszín8 dl
porcukor12 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
kakaó6 dekagramm
zselatin2 evőkanál

A tetejére

étcsokoládé15 dekagramm
Ráma10 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Hét tojásfehérjéhez 6 evőkanál hideg vizet és 13 evőkanál kristálycukrot teszünk. Ebből kemény habot verünk. Egyenként hozzátesszük a tojások sárgáját. Ezután 4 evőkanál kakaót és 9 evőkanál lisztet adunk hozzá, folyamatos habverés közben. Ramával erősen kikent és kilisztezett nagy tepsiben sütjük meg, hogy ne legyen vastag a tészta. Krém: 2 evőkanál zselatint kevés vízben feloldunk. Ezután 8 dl tejszínből kemény habot verünk, amit 6 dkg kakaóval, 12 dkg porcukorral és 1csomag vaníliás cukorral ízesítünk. Közben fokozatosan, állandó keverés közben belecsurgatjuk a zselatint. A tejszínt rásimítjuk az egyik lapra. A másik lap tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk, 5x5 cm nagyságú kockákra vágjuk és így felszeletelve ráhelyezzük a tejszínes töltelékre. Forró vízbe mártott és szárazra törölt késsel szeleteljük. Tálra helyezzük és fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem