Feltöltve:

Rigó Jancsi

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

cukor160 gramm
kakaó30 gramm
liszt160 gramm
tojás8 darab

Töltelék

tejszín500 milliliter
étcsokoládé150 gramm
porcukor20 gramm
zselatin10 gramm
víz50 gramm

Tetejére

csokoládé1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Négy tojásból, 80 g lisztből, 80 g cukorból és 15 g kakaóból piskótatésztát készítünk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 180 fokon megsütjük. Ezt még egyszer megismételjük. Ha kész a két piskótalap, akkor a vízben feloldjuk a zselatint, a csokoládét megolvasztjuk, a tejszínt felverjük a porcukorral, hozzákeverjük az olvasztott csokit és a langyos zselatint. Ezt a krémet készíthetjük úgyis, hogy csokoládé helyett kakaóport használunk. Válasszuk ki a szebbik piskótalapunkat és a tetejét vonjuk be csokoládéval. Tegyük hűtőbe, úgy előbb megköt. Ha megkötött szeleteljük fel 20 kockára, így könnyebb lesz felvágni a süteményt, mert nem nyomjuk ki belőle a krémet. Az alsó lapon kenjük el a krémet és tegyük rá a felkockázott tetőket. Pihentessük hűtőben, majd szeleteljük fel.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1