Rigó Jancsi
Rigó Jancsi
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A töltéshez

    • csokoládé a díszítéshez - 10 dekagramm
    • étolaj - 1 darab
    • csokoládé - 10 dekagramm
    • tejszín - 0.5 liter

    Tésztához

    • étolaj - 3 evőkanál
    • víz - 5 evőkanál
    • kakaópor - 2 evőkanál
    • Sütőpor - 1 csomag
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • Cukor - 20 dekagramm
    • Liszt - 16 dekagramm
    • Tojás - 5 darab

    Elkészítés:

    1. A piskótának előkészítjük a tepsit. Ramával kikenjük, kilisztezzük, vagy sütőpapírral béleljük ki, hogy ne ragadjon majd le a piskótánk. A tojásokat szétválasztjuk.
    2. A tojássárgákat a cukor egyharmad részével, a vaníliás cukorral, vízzel és az olajjal habosra keverjük. A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral, és a sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kristálycukor egy részét, és még pár percig verjük. A tojásfehérje habot lazán elkezdjük hozzákeverni a tojássárgához, és közben a lisztet is szitáljuk hozzá. Simára keverjük úgy, hogy közben ne essen nagyon össze a hab.
    3. A kész tésztát a tepsiben egyenletesen szétterítjük, majd előmelegített sütőben 150 C°-on kb. 15-20 percig sütjük.
    4. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk egy kevés étolajjal. A kisült piskótát elfelezzük, és a felső lapot áthúzzuk csokoládéval. A lehűtött tejszínhabot kemény habbá verjük, és kivesszük az 1/3 részét. A maradékot a felolvasztott csokoládéval ízesítjük be.
    5. Az alsó lapon egyenletesen elsimítjuk a csokoládés tejszínhabot, majd a fehér tejszínhabot. A felső lapot előzőleg egyenlő méretűre felvágjuk, és így helyezzük a tejszínhabra. Ezután szeleteljük, és tálaljuk.