Feltöltve:

Rigó Jancsi

timer 45
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

reszelt csokoládé2 szelet
porcukor15 dekagramm
tojás6 darab
szitált liszt15 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A 6 tojássárgáját és 15 dkg porcukrot 15-20 percig keverünk. Hozzávegyítünk 2 szelet reszelt csokoládét, 6 tojás kemény habbá vert fehérjéjét, és végül 15 dkg lisztet. Ezekkel jól összekeverjük, és Ramával kikent sütőlapon 1 cm vastagságban megsütjük. Ha kihűlt kettévágjuk, és az egyik lapot megkenjük a következő krémmel: 4 dl kemény habbá vert tejszínbe 8 dkg porcukorral összekevert 4 dkg kakaóport teszünk, óvatosan megízesítjük vaníliával. A krémet 4-5 cm vastagságban rákenjük a csokoládélapra. A másik lapot bevonjuk csokoládémázzal, és amikor megszáradt, felvágjuk 15-20 egyforma darabra. A darabokat pontosan egymás mellé helyezzük el a krém tetején, és a felosztott részek nyomán meleg, nedves késsel felszeleteljük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem