Feltöltve:

Rigó Jancsi

timer 240
mood Könnyű
person 10 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A kakaós piskótához

tojás8 darab
liszt140 gramm
kakaópor20 gramm
kristálycukor160 gramm

A krémhez

habtejszín600 milliliter
zselatinlap1 darab
porcukor100 gramm
kakaópor50 gramm
rum2 evőkanál

A tetejére

étcsokoládé150 gramm
olaj2 evőkanál

Sütéshez

Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája 30x40cm-es tepsi

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. Egy 30x40 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A tojásokat válasszuk szét. A lisztet és a kakaóport szitáljuk át.

  2. 2. lépés

    A tojásfehérjét kezdjük el habbá verni. Mikor már fehéredik és kezd lágy habbá alakulni apránként szórjuk hozzá a cukrot és verjük fel kemény habbá. Ehhez óvatosan keverjük először a tojások sárgáját, majd forgassuk bele a kakaóporos lisztet is.

  3. 3. lépés

    Egyenletesen simítsuk a masszát az előkészített tepsibe, és süssük kb 10-12 percen át. Érintésre a tészta visszaugrik, ekkor jó. Borítsuk vékonyan lisztezett sütőpapírra. Hagyjuk kihűlni. Vágjuk hosszában ketté.

  4. 4. lépés

    Az étcsokoládét olvasszuk fel, és az olajjal keverjük el. Kenjük el egyenletesen az egyik piskótalapunk tetején. Tegyük hűtőbe dermedni kb. negyed órára. Ekkor még nem dermed meg teljesen. Miután kivettük vágjuk fel 5x5 cm-es négyzetekre.

  5. 5. lépés

    A krémhez a tejszínt jól hűtsük be, már egy nappal korábban tegyük hűtőbe.

  6. 6. lépés

    A zselatint áztassuk be a rumba. A porcukrot és a kakaóport szitáljuk át.

  7. 7. lépés

    A hideg tejszínt verjük lágy habbá, majd adjuk hozzá a kakaóporos porcukrot is. Keverjük jól el.

  8. 8. lépés

    A sima piskótalapot a bőrös felével felfelé egy tálra tesszük. Rákenjük a kakaós tejszínhabos tölteléket, úgy, hogy egy vastag réteget kapjunk. A tetejére tesszük a felszeletelt csokimázas piskótalapot. Az oldalán is elsimítjuk a krémet. Hűtőbe tesszük 3-4 órára.

  9. 9. lépés

    Tálaláskor a süteményt a felső csokimázas piskótaszeletek mentén kockákra vágjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek