Feltöltve:

Ribizlitorta habsapkában

timer 90
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

ribizli30 dekagramm
tojás4 darab
tojásfehérje3 darab
Ráma10 dekagramm
kristálycukor25 dekagramm
tej7 evőkanál
citromfű1 kevés
őrölt mandula15 dekagramm
finomliszt18 dekagramm
sütőpor1 csomag
szeletelt mandula2 evőkanál
zsemlemorzsa1 kevés

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A ribizliből néhány szép fürtöt félreteszünk a díszítéshez,
    a többit leszemezzük. A Ramát 12 dkg cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadunk 2 egész tojást, és 2 tojássárgát, majd belecsorgatjuk a tejet. A darált mandulát összekeverjük az átszitált liszttel meg a sütőporral, és a masszába vegyítjük. A tésztát Ramával kikent, zsemlemorzsával megszórt 26 cm-es tortaformába simítjuk. Ráhalmozzuk, elosztjuk rajta a leszemezett ribizlit, kicsit bele is nyomkodjuk, majd előmelegített sütőben, 180 fokon 25-30 percig sütjük. Közben a tojások fehérjéjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A habcsókmasszát lazán a forró tortára simítjuk, majd további 15 percig sütjük. A tortát kivesszük a formából, az oldalát körben meghintjük mandulával, és rácsra téve kihűtjük. Fogyasztás előtt a félretett ribizlifürtökkel és citromfűvel díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem