Feltöltve:

Ribizlitorta habsapkában

timer 90
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

ribizli30 dekagramm
tojás4 darab
tojásfehérje3 darab
Ráma10 dekagramm
kristálycukor25 dekagramm
tej7 evőkanál
citromfű1 kevés
őrölt mandula15 dekagramm
finomliszt18 dekagramm
sütőpor1 csomag
szeletelt mandula2 evőkanál
zsemlemorzsa1 kevés

Elkészítés

1. lépés

A ribizliből néhány szép fürtöt félreteszünk a díszítéshez,
a többit leszemezzük. A Ramát 12 dkg cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadunk 2 egész tojást, és 2 tojássárgát, majd belecsorgatjuk a tejet. A darált mandulát összekeverjük az átszitált liszttel meg a sütőporral, és a masszába vegyítjük. A tésztát Ramával kikent, zsemlemorzsával megszórt 26 cm-es tortaformába simítjuk. Ráhalmozzuk, elosztjuk rajta a leszemezett ribizlit, kicsit bele is nyomkodjuk, majd előmelegített sütőben, 180 fokon 25-30 percig sütjük. Közben a tojások fehérjéjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A habcsókmasszát lazán a forró tortára simítjuk, majd további 15 percig sütjük. A tortát kivesszük a formából, az oldalát körben meghintjük mandulával, és rácsra téve kihűtjük. Fogyasztás előtt a félretett ribizlifürtökkel és citromfűvel díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem