Feltöltve:

Ribizlitorta

timer 1
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

finomliszt12 dekagramm
sütőpor1 kávéskanál
cukrozatlan kakaó2 csapott evőkanál
tojás4 darab
barna cukor12 dekagramm

Ribizlihab

ribizli30 dekagramm
joghurt30 dekagramm
méz15 dekagramm
vanília aroma1 kávéskanál
citrom reszelt héja1 darab
zselatinpor2 csapott evőkanál
hideg tejszín2 dl

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A sütőt előmelegítjük, a tortaformát kikenjük és kilisztezzük. A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral és beletesszük a sütőport. A tojást felverjük a cukorral, majd fakanállal belekeverjük a lisztes kakaót és a tortaformában megsütjük. A gyümölcsöt turmixba rakjuk, hozzáadjuk a joghurtot, a mézet és a vanília aromát, majd belereszeljük a citrom héját. Jól összeturmixoljuk. A zselatint 5-6 evőkanál hideg vízzel, kézi habverővel keverjük és kis lángon felolvasztjuk, de nem forraljuk. Összekeverjük az egészet, végül a tejszínt kemény habbá verjük és az egészet összedolgozzuk. Amikor kisült a piskótalap, a tortaformát elmossuk és folpackkal kibéleljük. Először a ribizlihabot tesszük bele, majd ráillesztjük a piskótát és ráhajtjuk a folpackot, majd egy éjszakát a hűtőben hagyjuk hűlni. Tálalás előtt kivesszük a formából és már tálalható is, de egy egy kis tejszínhabbal és néhány szem gyümölccsel nagyon szépen kidíszíthető.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem