Feltöltve:

Ribizlitorta

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A piskótához

tojás6 darab
víz6 evőkanál
kristálycukor30 dekagramm
finomliszt30 dekagramm
sütőpor1 csomag

A krémhez

Ráma25 dekagramm
porcukor20 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
búzadara2 dekagramm
tej2 dl
piros ribizli50 dekagramm

A mázhoz

kristálycukor20 dekagramm
citrom leve0.5 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojásfehérjéket kemény habbá verem a vízzel. A sárgákat fehéredésig keverem a cukorral, majd beleforgatom a habot és a sütőporral elkevert lisztet.

  2. 2. lépés

    A gáztepsi aljára sütőpapírt terítek, az állítható méretű tortakarikát a tepsi széléig kinyitom és beletöltöm a tésztát. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 20-25 perc alatt megsütöm. Ha kihűlt, kettévágom.

  3. 3. lépés

    A tejben megfőzöm a grízt, a porcukrot kikeverem a Ramával. A kihűlt tejbegrízt összekeverem a cukros Ramával és a vaníliás cukorral, majd beleforgatom a ribizlit.

  4. 4. lépés

    Az elkészült krémet a két piskótalap közé töltöm. A cukrot enyhén folyósra keverem a citromlével és a torta tetejére kenem. Ribizliszemekkel díszítem.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem