Feltöltve:

Ribizlitorta

timer 0
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Piskóta

tojás3 darab
cukor90 gramm
vaníliás cukor1 csomag
liszt75 gramm
étkezési keményítő40 gramm
sütőpor0.5 teáskanál

Töltelék

ribizlilé200 milliliter
cukor3 evőkanál
étkezési keményítő1 evőkanál
ribizli200 gramm
zselatin4 lap
tejföl200 gramm
tejszín400 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgát 60 g cukorral, a vaníliás cukorral és 2 ek. meleg vízzel habosra keverjük. A lisztet, az étkezési keményítőt és a sütőport belekeverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és a tojásos masszához keverjük, majd megsütjük.

  2. 2. lépés

    A ribizlilét 1 ek. cukorral felforrósítjuk, a kevés vízzel elkevert étkezési keményítőt hozzáöntjük, és az egészet egyszer felforraljuk. A megmosott ribizlit a ribizlilébe tesszük, majd levesszük a tűzről és kihűtjük.

  3. 3. lépés

    A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tortát kettévágjuk. A tortalap köré egy tortagyűrűt helyezünk és a ribizlit ráhalmozzuk. A tejfölt egy lábasba simára keverjük.

  4. 4. lépés

    A zselatint felolvasztjuk és belekeverjük a tejfölbe. A tejszínt kemény habbá verjük és a tejfölbe keverjük. Ezt a ribizlin szétterítjük, majd rátesszük a másik piskótalapot.

  5. 5. lépés

    3-4 órára hűtőbe tesszük, majd a tortagyűrűt óvatosan eltávolítjuk. A maradék krémmel körbekenjük és díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem