Ribizlis túrótorta
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • 4 tojásos piskótalap - 1 darab

    Töltelék

    • túró - 0.5 kilogramm
    • tojássárga - 3 darab
    • porcukor - 20 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • tejszín - 4 dl
    • habfixáló - 1 csomag
    • piros zselatin - 2 kávéskanál

    Elkészítés:

    1. A 4 tojásból kerek formában piskótát sütünk. A túrót szitán áttörjük, hozzákeverjük a tojássárgát, vaníliát, porcukrot, végül a habfixálóval habbá vert tejszínt. Dermedésig hűtőbe tesszük.
    2. Ha kihűlt a tetejére szórunk 30 dkg megtisztított ribizlit és bevonjuk 2.5 dl langyos vízben feloldott piros zselatinnal.