Feltöltve:

Ribizlis túrótorta

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

mélyhűtött leveles tészta50 dekagramm
Ráma8 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
cukor10 dekagramm
tojás4 darab
tehéntúró75 dekagramm
tej3 evőkanál
búzadara4 evőkanál
citrom reszelt héja1 darab
ribizli50 dekagramm
ribizlizselé4 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A Ramát csipetnyi sóval, vaníliás cukorral és a cukorral habosra keverjük. A tojások sárgáját egyenként a Ramás krémbe dolgozzuk. Utána beletesszük a túrót, a tejet, a búzadarát, a citromhéjat és jól összekeverjük. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük és lazán a túrós masszába forgatjuk.

  2. 2. lépés

    Ramával kikenünk egy 28 cm átmérőjű gyümölcstortaformát. A tésztát lisztezett deszkán kb. 32 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, majd a gyümölcstortaformába terítjük. Az alját villával megszurkáljuk, hogy a tészta ne púposodjon fel. Egyenletesen rásimítjuk a túrómasszát és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. A sütőből kivett tortát rácsra téve teljesen kihűtjük.

  3. 3. lépés

    Közben a ribizlit megmossuk, leszemezzük, lecsepegtetjük, a kihűlt tortára szórjuk és végül a felmelegített zselével megkenjük. Ha jól megdermedt, akkor szeleteljük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem