Feltöltve:

Ribizlis túrótorta

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

porcukor6 dekagramm
tojás6 darab
citrom reszelt héja és leve1 darab
vaníliás cukor1 csomag
étolaj1 dl
liszt15 dekagramm
kristálycukor6 dekagramm
túró50 dekagramm
tejszín4 dl
porcukor20 dekagramm
fehér zselatinlap, vagy 7 g zselatinpor4 darab
gyümölcszselé5 dl
ribizli, fagyasztott is lehet50 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és egy 28 cm átmérőjű kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A tojásokat szétválasztjuk és a tojások sárgáját a 6 dkg porcukorral és az olajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a citromhéjat, majd ezzel is összekeverjük. A tojások fehérjéjéből kemény habot verünk 6 dkg kristálycukorral, majd óvatosan a tojássárgás krémhez forgatjuk. Rászitáljuk a lisztet és egy fakanállal óvatosan belekeverjük.

  2. 2. lépés

    A tésztát az előkészített tortaformába simítjuk és kb. 40 percig, tűpróbáig sütjük. A sütőből kivéve kis ideig a formában hagyjuk pihenni, majd egy rácsra borítjuk, a papírt lehúzzuk róla és hagyjuk teljesen kihűlni.

  3. 3. lépés

    A fehér zselatinlapokat kevés hideg vízbe áztatjuk puhulni. Közben a túrót a porcukorral és a citromlével simára keverjük, hozzáadjuk a tejszínt és ezzel együtt habot verünk belőle.

  4. 4. lépés

    A zselatint kinyomkodjuk és vízfürdőn egy kis lábaskában feloldjuk, csak addig tartsuk a tűzön amíg feloldódik, majd a túrókrémbe keverjük. A ribizlit leszemezzük, megmossuk, lecsöpögtetjük és hideg helyre tesszük. A fagyasztott ribizlit kiengedjük és jól lecsöpögtetjük.

  5. 5. lépés

    A kihűlt tortalapot három részre vágjuk és az alsó lap köré tortakarimát teszünk, amit előzőleg sütőpapírral kibélelünk, az oldalát olyan magasan, hogy kétszer olyan magas legyen, mint a forma. A túrókrémből egy keveset félreteszünk a torta tetejére, a többi krém felét az alsó lapra kenjük, majd rátesszük a második lapot és rásimítjuk a maradék krémet, erre pedig rátesszük a harmadik tortalapot, jól rá is nyomkodjuk. Végül a félretett krémmel a tetejét bekenjük és legalább 2 órát pihentetjük a hűtőszekrényben.

  6. 6. lépés

    Ezután a torta tetején elosztjuk a ribizlit, ráöntjük az elkészített tortazselét és visszatesszük a hűtőbe, amíg a zselé teljesen megdermed.

  7. 7. lépés

    Tálalás előtt eltávolítjuk a tortakarimát és óvatosan levesszük a papírt is.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem