Feltöltve:

Ribizlis túrótorta

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

porcukor6 dekagramm
tojás6 darab
citrom reszelt héja és leve1 darab
vaníliás cukor1 csomag
étolaj1 dl
liszt15 dekagramm
kristálycukor6 dekagramm
túró50 dekagramm
tejszín4 dl
porcukor20 dekagramm
fehér zselatinlap, vagy 7 g zselatinpor4 darab
gyümölcszselé5 dl
ribizli, fagyasztott is lehet50 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és egy 28 cm átmérőjű kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A tojásokat szétválasztjuk és a tojások sárgáját a 6 dkg porcukorral és az olajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a citromhéjat, majd ezzel is összekeverjük. A tojások fehérjéjéből kemény habot verünk 6 dkg kristálycukorral, majd óvatosan a tojássárgás krémhez forgatjuk. Rászitáljuk a lisztet és egy fakanállal óvatosan belekeverjük.

2. lépés

A tésztát az előkészített tortaformába simítjuk és kb. 40 percig, tűpróbáig sütjük. A sütőből kivéve kis ideig a formában hagyjuk pihenni, majd egy rácsra borítjuk, a papírt lehúzzuk róla és hagyjuk teljesen kihűlni.

3. lépés

A fehér zselatinlapokat kevés hideg vízbe áztatjuk puhulni. Közben a túrót a porcukorral és a citromlével simára keverjük, hozzáadjuk a tejszínt és ezzel együtt habot verünk belőle.

4. lépés

A zselatint kinyomkodjuk és vízfürdőn egy kis lábaskában feloldjuk, csak addig tartsuk a tűzön amíg feloldódik, majd a túrókrémbe keverjük. A ribizlit leszemezzük, megmossuk, lecsöpögtetjük és hideg helyre tesszük. A fagyasztott ribizlit kiengedjük és jól lecsöpögtetjük.

5. lépés

A kihűlt tortalapot három részre vágjuk és az alsó lap köré tortakarimát teszünk, amit előzőleg sütőpapírral kibélelünk, az oldalát olyan magasan, hogy kétszer olyan magas legyen, mint a forma. A túrókrémből egy keveset félreteszünk a torta tetejére, a többi krém felét az alsó lapra kenjük, majd rátesszük a második lapot és rásimítjuk a maradék krémet, erre pedig rátesszük a harmadik tortalapot, jól rá is nyomkodjuk. Végül a félretett krémmel a tetejét bekenjük és legalább 2 órát pihentetjük a hűtőszekrényben.

6. lépés

Ezután a torta tetején elosztjuk a ribizlit, ráöntjük az elkészített tortazselét és visszatesszük a hűtőbe, amíg a zselé teljesen megdermed.

7. lépés

Tálalás előtt eltávolítjuk a tortakarimát és óvatosan levesszük a papírt is.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem